Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

14.08.2014   20:19Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщину переселилось понад 1900 громадян з районів проведення АТО та АР Крим

14 серпня відбулась селекторна нарада, на якій обговорено роботу Міжвідомчого координаційного штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території. Нараду провів Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман.

Від Чернігівщини участь у нараді взяли директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін, керівники відповідних структурних підрозділів ОДА, Управління ДСНС і Державної міграційної служби України в області.

Як зазначалось, за останній тиждень із районів проведення АТО та АР Крим до інших регіонів країни переселилось 13 358 осіб. Загальна кількість переміщених громадян на даний час складає 105 688 осіб.

Володимир Гройсман доручив керівництву облдержадміністрацій особливу увагу зосередити на питаннях підготовки житла для переселенців до опалювального періоду та реєстрації місця проживання таких осіб.

На даний час до структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади звернулось та отримало консультативну допомогу 1922 особи (1118 сімей), у тому числі: з тимчасово окупованої території — 445 осіб, з районів проведення антитерористичної операції — 1477 осіб.

Органами соціального захисту населення надано допомогу 73-м сім’ям щодо провадження виплат державних соціальних допомог. В області розселено 232 особи, працевлаштовано — 32. Майже 600 людей отримали допомогу у лікувально-профілактичних закладах.

Починаючи з 20 серпня не буде можливості розміщувати людей у гуртожитках навчальних закладів. Це пов’язано з початком підготовки до навчального процесу. Тому органам влади необхідно буде вжити додаткових заходів щодо пошуку та підготовки приміщень для тимчасового розміщення громадян-переселенців.

Також, для звернення громадян відкрито «гарячу» телефонну лінію, яка працює з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00 за номером (0462) 72-40-95, та з 17.00 до 8.00 – (0462) 67-50-42.

При зверненні громадян до Управління ДСНС в області або за номером 101 є технічна можливість переадресації дзвінка абонента до структурних підрозділів облдержадміністрації і громадських організацій.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.