Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

25.11.2014   17:03Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

На Чернігівщині видано 466 наказів щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО

За повідомленням землевпорядної служби області на Чернігівщині ухвалено 466 наказів про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення учасникам АТО земельних ділянок загальною площею близько 265 гектарів.

Зокрема, Головне управління Держземагентства у області видало 275 наказів щодо виділення ділянок для ведення індивідуального садівництва площею 32,5 га, 113 наказів – для особистого селянського господарства площею 221,2 га; органи місцевого самоврядування видали 78 наказів для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд загальною площею 10 гектарів.

Загалом станом на 18.11.2014 учасники АТО подали до Головного управління Держземагентства та органів місцевого самоврядування 808 заяв на отримання земельних ділянок.

Найбільше клопотань – 620 заяв – землевпорядники отримали у Чернігівському районі. На сьогодні фахівці району прийняли 381 наказ про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення ділянок площею близько 245 гектарів. З них: 275 наказів – для ведення індивідуального садівництва (заг. пл. 32,5 га) і 106 наказів – для особистого селянського господарства (заг. пл. 211,8 гектара).

Нагадуємо, що з червня 2014 року за підтримки Уряду України розпочалося впровадження ініціативи Держземагентства України щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО.

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.