Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

13.10.2015   08:36Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Виїзне консультування вимушених переселенців та мешканців с.Красне Чернігівського району

Як показує практика, значна кількість звернень до приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини, що працює на базі Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, було саме з питань реєстрації прав власності на нерухоме майно, в тому числі оформлення земельних ділянок, не тільки від мешканців, а й від представників сільських та селищних рад.

Через це було вирішено здійснити виїзний захід в с.Красне Чернігівського району Чернігівської області на базі сільської ради та надати консультації та інформацію громадянам стосовно реалізації та захисту їх прав.

Окрім того, на території Краснянської сільської ради (с.Красне, Скорінець, Золотинка) проживають також й внутрішньо переміщені особи. Правові консультації саме цим верствам населення продовжують користуватись попитом, але в багатьох випадках для них є недоступними, адже не всі мають можливість приїхати до обласного центру та отримати фахову юридичну допомогу. Через юристи Чернігівського громадського комітету захисту прав людини завітали 13 жовтня 2015 року до с.Красне для надання правових консультацій.

Серед основних правових питань, з якими вимушені переселенці та місцеві жителі звернулися до юристів Ірини Бірюк, Наталії Піддубної та Володимира Чауса за консультацією - роз’яснення щодо отримання адресної допомоги та соціальних виплат для внутрішньо переміщених осіб, спадкування, розірвання шлюбу та виплата аліментів.

Також селяни цікавилися питаннями, пов’язаними з отриманням субсидій та земельних відносин.

Таким чином, найбільш вразливі верстви населення, зокрема переселенці із зони АТО, мали можливість отримати безкоштовну юридичну допомогу та більше дізнатися про свої права навіть у віддаленій сільській місцевості.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.