Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

29.03.2016   21:18Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Здійснено моніторинг дотримання прав людини в ІТТ Борзнянського відділення поліції в Чернігівській області

Моніторингова група у складі працівників Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму проти катувань Секретаріату Уповноваженого та представників громадськості ознайомилася з дотриманням прав людини в роботі ізолятора тимчасового тримання Борзнянського відділення поліції Бахмацького відділу поліції ГУ Національної поліції в Чернігівській області.

У ході візиту виявлено порушення та недоліки у виконанні вимог національного законодавства та міжнародних стандартів щодо створення належних умов тримання і матеріально-побутового забезпечення осіб, які утримуються в ІТТ. Зокрема, зафіксоване недостатнє освітлення та незадовільне провітрювання камерних приміщень, недостатнє забезпечення осіб, які там перебувають, необхідними речами та належним харчуванням, недотримання санітарних норм температурного режиму (+ 17°С).

Про основні виявлені порушення та недоліки було повідомлено керівників відповідного органу поліції.

Повний перелік порушень та недоліків, виявлених під час відвідання місця несвободи, разом із відповідними рекомендаціями, буде надіслано керівництву Національної поліції та прокуратури для відповідного реагування.

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.