Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

03.10.2005   22:25Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

"Ректор" Ніжинського державного університету - Наталія Яковець

Було проведено безліч "службових розслідувань" та були змушені залишити свої посади безліч дипломованих спеціалістів. Багато викладачів вважає її непересічною комбінаторкою, як написано у листі-зверненні викладачів: "...панове Яковці маніпулюють посадами, скорочують їх, щоб усунути небажаних їм осіб, а потім несподівано відновлюючи їх для тих, хто їм до душі. Ось і зараз начальником навчально-методичного кабінету стала особа, яка жодного стосунку до ВНЗ не має, — у той час як, за словами заступника міністра освіти Михайла Степка, цей структурний підрозділ має очолювати доцент університету".

Під контролем намагається тримати Наталія Іванівна і "оплот опозиції" — фізико-математичний факультет. Після того, як фізмат дружно не дозволив їй бути членом ради факультету, вона все ж таки буває на раді... як надзвичайно уповноважена (!) від кафедри пед-майстерності, якою вона керує.

Останні події на вченій раді НДУ теж багато про що говорять. Згідно з домовленостями, яких досягли викладачі університету, ректор В.Яковець, мала відбутись вчена рада, яка повинна була скликати позачергову звітно-виборну конференцію та внести зміну до статуту університету. На конференцію мали бути запрошені всі викладачі та частина представників техперсоналу. На конференції мав пролунати звіт про роботу ректора та вирішитися шляхом таємного

 

голосування питання про довіру-недовіру ректору. Але не так сталося, як гадалося, бо знов-таки керує всім насправді Наталія Іванівна Яковець. На початку вченої ради було зачитано листа від Василя Павловича, де він, зокрема, заявив, що лікар заборонив йому з'являтись на роботу, хвилюватись, і він просить розглянути всі питання без його участі. Але наступною виступила пані Яковець і сказала, що слова пана Яковця трохи неправильні і трактувати їх може правильно тільки вона. Отож вона заявила, що Василю Павловичу стало дуже зле, і тому питання про конференцію вона просить перенести. Наслідки голосування про перенесення конференції виявилися на користь Яковчихи, але перевага була зовсім незначною. А тих, хто утримався, тобто в перспективі може мати власну думку, відмінну від думки пари Яковців, виявилося аж вісім.

Отже, перспективи демократичних перетворень є, недовго залишилось пані Яковець незаконно керувати Ніжинським університетом.

 

Олександр ЯСЕНЧУК

 

«Сіверщина», 30 вересня 2005 року

 

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.