Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

26.10.2005   22:04Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Офіційне роз’яснення УМВС в Чернігівській області, або чи всі закиди варті довіри

17 вересня 2004 року приблизно о 20 годині 20 хвилин громадянин Атрошенко В.А., керуючи автомобілем "Мерседес Бенц 600 SEL", рухаючись по автомобільній дорозі "Київ-Чернігів-Нові Яриловичі" на 125 км в с. Красне Чернігівського району, Чернігівської області, здійснив наїзд на пішохода. В результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці.

Наступного дня за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України старший слідчий відділення з розслідування ДТП Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області майор міліції Мороз В.В. порушив кримінальну справу.

21 вересня 2004 року з метою контролю розслідування у порушеній справі, забезпечення повноти, якості та неупередженості слідчих дій її взяло у провадження Головне слідче управління МВС України.

Під час розслідування кримінальної справи за фактом ДТП за участю Атрошенка В.А. не справлявся жодний тиск на членів слідчо-оперативної групи, які займалися розслідуванням, ні з боку керівництва УМВС області чи керівництва МВС України, ані з боку народного депутата України Атрошенка В.А. та його оточення, чи з боку родичів потерпілого або будь-яких інших громадян.

Стосовно ж закидів щодо погіршення криміногенної ситуації в Чернігівській області, яке нібито спостерігається від моменту приходу нового глави облдержадміністрації, факти свідчать протилежне. За підсумками 9 місяців нинішнього року, в області спостерігається зниження злочинності на 13,5 %.

Область посіла 10-те місце в державі по розкриттю злочинів, а за окремими видами є серед лідерів. Так, розкриття квартирних крадіжок — 1 місце, розкриття фактів незаконного заволодіння транспортними засобами — 4 місце, розшук злочинців, які переховуються від органів слідства та суду — знов 1 місце.

Отже, міліція області повністю контролює криміногенну ситуацію та впливає на неї в бік покращення.

 

УМВС України в Чернігівській області

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.