Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

14.11.2005   23:33Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

В Чернігові стартує проект, який пропагуватиме безпечний секс

За словами Олександра Бабича, в Чернігові загострюється проблема інфікування молоді ВІЛ-інфекцією. За даними міської СЕС, у місті зареєстровано близько 850 ВІЛ позитивних людей, більшість з них – молоді люди віком від 19 до 30 років. Приблизно 20% з них були інфіковані статевим шляхом. Як зазначають фахівці, відсоток людей, що отримують ВІЛ-інфекцію статевим шляхом, не зменшується. Це означає, що існує нагальна потреба в освітніх програмах для молоді, які можуть вплинути на формування в неї безпечного способу поведінки.

 

Один з можливих варіантів покращення ситуації пропонує Центр прогресивної молоді “Апельсин”. За словами Станіслава Тавлуя, з 1 листопада до початку грудня в Чернігові триватиме проект під назвою “Молодість обирає життя!”. Проект підтримують управління у справах сім’ї та молоді Чернігівської ОДА, відділ у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, а фінансує UNFPA (агенція ООН).

 

Як повідомив керівник Центру “Апельсин”, цільовою аудиторією проекту стануть 500 юнаків і дівчат віком від 14 до 18 років – студенти та старшокласники Чернігова. Першим етапом реалізації проекту буде семінар з формування безпечної поведінки за принципом “Рівний навчає рівного” для рок-музикантів і волонтерів ЦПМ “Апельсин”. Очікується, що ці неформальні лідери самі зрозуміють важливість безпечного сексу, а потім розкажуть про це своїм друзям і шанувальникам. Наступним кроком буде проведення семінарів на тему “Сексуальне, репродуктивне здоров’я молоді” в навчальних закладах Чернігова. Крім того, будуть підготовлені та розповсюджені відповідні інформаційні листівки і буклети на тему профілактики ВІЛ і безпечного сексу. Традиційною формою роботи для ЦПМ “Апельсин” стали рок-концерти. За словами Станіслава Тавлуя, концерт альтернативної та рок-музики під гаслом “Молодість обирає життя!” також відбудеться в Чернігові. Захід буде присвячений Всесвітньому дню солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. Новою для “Апельсина” акцією стануть молодіжні дебати на тему, варто чи ні молодим людям використовувати презервативи.

 

Вікторія СИДОРОВА

 

«Високий Вал»

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.