Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

12.02.2014   23:13Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Захищати права жінок треба комплексно

У рамках традиційної регіональної акції «Жінки, знайте свої права» 11 лютого 2014 року у Чернігові відбувся круглий стіл «Комплексний підхід до розв’язання соціальних та економічних прав жінок».

Захід проходив у рамках реалізації Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та відповідної держаної програми. Ініціатором його проведення виступили Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, обласна організація Спілки жінок України, Чернігівський інститут історії, етнології та правознавства ім. О.М. Лазаревського ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка.

Як зазначила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Оксана Сердюк, проблема гендерних нерівності та дисбалансу є комплексною і стосується різних сфер життя. Це і сфера трудових відносин, і представництво жінок в органах влади та політичної еліти, і, звичайно, сімейна сфера, де формуються гендерні стереотипи. «Усі ці проблеми пов’язані між собою, тому повинні розглядатися комплексно», — зазначила вона.

На цьому наполягає і в.о. ректора ЧНПУ, доктор історичних наук, професор Володимир Дятлов: «Різні інституції займаються захистом прав жінок, але потрібне об’єднання їхніх зусиль та координація всіх структур, які опікаються цією проблемою». Він також наголосив на необхідності продовження просвітницької роботи, «отже, це великий фактор у формуванні громадської свідомості суспільства».

Згодна з ним і голова обласної організації Спілки жінок України Ірина Дорожкіна, яка вважає, що захист інтересів жінок неможливий без достатнього рівня їхньої інформованості про свої права. Вона зазначила, що при обласній організації Спілки жінок України діє телефон гарячої лінії, за яким кожна жінка може отримати безкоштовну правову допомогу.

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.