Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

04.11.2005   23:42Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Рішення Верховного Суду України щодо ліквідації ринку “Оптиміст" в Прилуках не виконується

Щоразу реакцією на наші звернення були відписки й обіцянки. Мабуть, справа не йде далі цього, тому що власник ринку Єрілов В.Є. прикривається політичними лозунгами і спекулює атрибутикою помаранчевої революції. Завдяки нашим зверненням до депутатів усіх рівнів, проти Єрілова В.Є. прокуратурою було порушено кримінальну справу і розпочато судове слухання у Прилуцькому міськрайонному суді. 20 жовтня 2005 року відбулося попереднє слухання справи проти Єрілова В.Є.

 

Ми добре усвідомлюємо, що він чекає виборів і робитиме все, аби затягнути процес, адже розраховує стати депутатом міської ради і, використовуючи недоторканність й інші депутатські повноваження, відправити справу про “Оптиміст” у забуття. З огляду на те, що вибори проходитимуть на пропорційній основі, тобто за списками, Єрілов В.Є. має чудову нагоду досягти своєї мети. Уже зараз перебуваючи на підписці про невиїзд, Єрілов В.Є. неодноразово виїжджав за межі міста, чим знову ж таки порушував закон, але належної реакції з боку органів внутрішніх справ немає.

 

Ми знаємо, що власник стихійного ринку – “оптиміст", але не розуміємо, як у разі якоїсь аварії його оптимістичні настрої врятують людей, котрі працюють у цій “камері смертників", та покупців, котрі там отоварюються. Адже ринок знаходиться під лінією високовольтних передач і над центральною лінією газопостачання.

 

Звичайно ж, наші звернення знаходять відгуки у владних структур, але чомусь затухають на місцевому рівні, і тому нам залишається сподіватися тільки на втручання політичних партій і громадських організацій. Отже, ми звертаємося до всіх політичних партій і громадських організацій Прилук з проханням допомогти у вирішенні подальшої долі ринку “Оптиміст". Хотілося б побачити публічну реакцію політичних сил і громадських організацій на наше звернення, адже це дійсно покаже, хто саме підтримує думку людей і поважає букву закону, що дуже важливо напередодні виборів.

 

Усього 20 підписів

 

www.pryluky.osp-ua.info

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.