Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

22.04.2009   09:09Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Операція «Мігрант» завершилася

На підготовчому етапі в галузевих службах та міськрайорганах був проаналізований стан справ діяльності ОВС з контролю за дотриманням іноземцями, а також юридичними та фізичними особами в Україні, що їх приймають чи надають послуги, законодавства про правовий статус іноземців. Визначені пріоритетні напрямки проведення операції, складені списки іноземців, які постійно проживають в області, установ та організацій, де працюють та є засновниками іноземні громадяни, туристичних фірм, які приймають іноземців.

Під час проведення запланованих заходів співробітниками галузевих служб та міськрайвідділів УМВС в області  здійснена перевірка 30952 об'єктів, з  яких 4097 місць проживання, 842 приймаючих організацій, 25691 транспортного засобу, щоденно в області перевірялися ринки та місця стихійної торгівлі.

В ході проведення спільних заходів співробітниками відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми УМВС в області та відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ області був встановлений факт незаконного переправлення  через державний кордон України 5 нелегальних мігрантів, вчинене жителем Городні.

За даним фактом 6.04.2009 року слідчим відділом УСБУ області порушена кримінальна справа за ч.2 ст. 332 Кримінального кодексу України. Відносно жителя Городні обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Всього під час проведення запланованих заходів за порушення чинного законодавства про правовий статус іноземців до адміністративної відповідальності було притягнуто 102 особи, з них 77 іноземних громадян та 25 громадян України, що надали послуги іноземцям, які незаконно перебувають в Україні.

Виявлені 24 іноземці, які після закінчення встановленого терміну перебування не виїхали з України, а перейшли на нелегальне становище, 22 іноземців видворено за межі України, з них 3 громадянина Росії за рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду в примусовому порядку під конвоєм.

14.04.2009 року за позовом Бахмацького райвідділу УМВС в області Чернігівським окружним адміністративним судом прийнято рішення про видворення за межі України, в примусовому порядку 40-річного громадянина Вірменії.

Вказаного іноземця співробітниками управління громадянства імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС в області поміщено до пункту тимчасового перебування іноземців для здійснення заходів щодо документування його свідоцтвом на повернення до країни походження та послідуючого примусового видворення за межі України.

На ринках області виявлені 16 іноземних громадян, які займалися незаконною торгівельною діяльністю, відносно останніх прийнято рішення про скорочення терміну перебування в Україні.

Проведені заходи значною мірою оздоровили стан криміногенної обстановки в області, стали вагомим дисциплінуючим фактором для іноземців та осіб, які їх приймають. Операція виконала своє завдання - показала всім іноземним громадянам, що Закон в Україні має виконуватися усіма, незалежно від громадянства.

 

ЦЗГ УМВС України в Чернігівсбкій області

15. 04. 2009 p. 

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.