Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

27.03.2014   23:00Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Прокурорська «гаряча лінія» для скарг підприємців

У прокуратурі міста Чернігова діє телефон «гарячої лінії», на який суб’єкти господарювання можуть повідомити про факти незаконного втручання контролюючих і правоохоронних органів у їх господарську діяльність.

Повідомлення приймаються в робочий час за номером (0462) 698-165.

«Гаряча лінія» запроваджена для забезпечення оперативного реагування на отримані повідомлення. Один із передбачених засобів такого реагування — негайні перевірки.

Інформація про факти незаконного тиску на бізнес, отримана через «гарячу лінію», враховується також при проведенні прокурорами інших перевірок контролюючих органів.

Результатами таких перевірок минулого та поточного років стали, зокрема, встановлення і припинення фактів неправомірного застосування фінансових санкцій відділенням Пенсійного фонду, припинення практики направлення безпідставних запитів до суб’єктів господарювання податковою міліцією міста, виявлення фактів проведення перевірок без належно оформлених направлень на перевірку (міський центр зайнятості) або взагалі без цих документів (ДАІ) та інші напрацювання.

За результатами проведених у минулому та поточному роках прокуратурою м. Чернігова перевірок контролюючих органів щодо захисту конституційних засад підприємницької діяльності внесено 11 подань з вимогою про усунення виявлених порушень законодавства. За наслідками їх розгляду притягнуто до дисциплінарної відповідальності 12 посадових і службових осіб.

Прес-служба прокуратури м.Чернігова

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.