Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

18.09.2015   16:39Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Регіональний центр з надання БВПД підписав Меморандум про співпрацю з громадськими організаціями щодо допомоги бійцям АТО

18 вересня 2015 року Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області та Українська фундація правової допомоги ініціювали проведення круглого столу на тему «Формування мережі безоплатної правової допомоги учасникам АТО та членам їх сімей».

Головною метою зустрічі стало підписання Меморандуму про спільну діяльність щодо надання безоплатної правової допомоги бійцям АТО та їх сім’ям.

Підписання зазначеного меморандуму має на меті: консолідувати зусилля сторін, спрямованих на реалізацію права зацікавлених осіб на безоплатну правову допомогу, зокрема – надання кваліфікованої юридичної допомоги бійцям АТО, які знаходяться на лікуванні в медичних закладах та проходять/проходили службу у військових частинах Чернігівської області або у зоні проведення АТО та тих, хто проходить службу у визначених Меморандумом батальйонах.

В ході зустрічі були напрацьовані механізми співпраці Регіонального центру, місцевих центрів та громадських організацій.

Програмний Директор Української фундації правової допомоги зазначила, що вони готові допомогти громадським організаціям Чернігівщини в напрацюванні єдиної бази даних.

У рамках зустрічі директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко запропонувала всім присутнім підписати Меморандум про співпрацю.

Присутні громадські діячі охоче погодилися і почали цікавитися, чи зможуть інші організації, які не були присутніми також стати партнерами. Після позитивної відповіді і був підписаний Меморандум. Всі учасники круглого столу отримали по примірнику і почали обговорення важливих питань зазначених в Меморандумі.

У рамках Меморандуму сторони домовились про організацію та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості учасників АТО, які знаходяться на лікуванні в медичних закладах та проходять/проходили службу у військових частинах Чернігівської області, або у зоні проведення АТО. А також про спільну взаємодію з громадськими організаціями, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, державними підприємствами, установами та організаціями з метою недопущення порушення прав і свобод людини, а також – про оперативне розміщення на власних ресурсах інформації, яка може становити суспільний інтерес, та її поширення серед цільових груп.

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.