Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

03.11.2005   23:02Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Спортзал для неповнолітніх правопорушників

Це зроблено тому, що одним із головних завдань сьогодення є гуманізація пенітенціарної системи, створення таких умов для тримання увязнених та засуджених осіб, які відповідали б європейським стандартам, зменшували негативний вплив позбавлення волі на людину,  тимчасово ізольовану від суспільства. А СІЗО - це «обличчя» кримінально – виконавчої системи, її «ворота», через які всі засуджені потрапляють у виправні колонії. Саме в СІЗО відбувається перше знайомство заарештованого з установами кримінально – виконавчої системи.

У слідчих ізоляторах, куди після арешту  потрапляють різні категорії громадян,  утримуються  і неповнолітні. Час їх перебування тут різний: від декількох тижнів – до декількох місяців і навіть до року. Адже нерідко час знаходження кримінальної справи  в провадженні суду в декілька разів перевищує час попереднього слідства і це приводить до тривалого перебування підозрюваних в слідчих ізоляторах.

Систематичне заняття фізичною культурою дасть можливість покращити дисципліну серед неповнолітніх, знизити рівень агресивності, тривожності, зменшити кількість конфліктів.

Благодійна організація  „Чернігівський жіночий правозахисний центр”,  як одна із інституцій громадянського суспільства, і в подальшому буде робити все можливе, щоб допомогти змінитися підліткам, які стали на хибний шлях злочинної поведінки, відкрити їм двері в інший світ, де є добро, надія на краще, чесність, відкритість.

 

Алла Лепеха,

„Чернігівський жіночий правозахисний центр”

 

Останні новини

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.

Навчання з фізичної безпеки та тактичної медицини для волонтерів Чернігівщини 16:17

Проєкт «Волонтери – рушійна сила громадянського суспільства та підтримки жертв війни в умовах кризи», який реалізується ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» спільно з ГО «Активне суспільство України», продовжує успішно проводити навчальні тренінги для активістів, покликаних допомагати вразливим групам на небезпечних територіях.