Безкоштовна
правова допомога

(0462) 612-532


Новини

Партнери

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Харківська правозахисна група

Права людини в Україні. Онлайн-бібліотека

Стратегическая судебная защита

Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів

Май право на допомогу

Мережа правового розвитку

Правовий простір

Украінський правовий портал


Останні публікації

15.05.2006   21:22Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Позапланова оперативна нарада в обласній міліції

Начальник Управління ознайомив присутніх з досягненнями УМВС. Протягом 4 місяців року співробітники міліції Чернігівщини за 16-ма пунктами перевершили загальнодержавні показники по розкриттю та попередженню злочинів. Так, краще загальнодержавних результатів міліція спрацювала по розкриттю злочинів взагалі (по Україні відсоток розкриття становить 75, по Чернігівській області - 82,9%); по вбивствах, по Україні - 93,9 % по УМВС - 94,7 %; по згвалтуваннях - 87,5 % проти 90 % на Чернігівщині; тяжкі тілесні ушкодження: 90 % — 92,5 %; ТТУ зі смертельними наслідками: 91,6 % — 100 %; "незаконне позбавлення волі..." : 74,7 % — 100 %; торгівля людьми: 78,5% — 100 %; розбійні напади: 81% — 87,5 %; пограбування: 48,4 % — 65,9 %. Ці цифри найкрасномовніше свідчать про роботу міліції Чернігівщини за останній період. Але… Як сказав потім генерал Костюк, весь цей позитив зводиться нанівець вчинками окремих безвідповідальних співробітників. Далі була оприлюднена, так би мовити, та "ложка дьогтю" яка і псує всю роботу.

 

Згідно вказівки Міністра внутрішніх справ, черговий наряд патрульної служби має прибувати до місця пригоди за 5-7 хвилин після надходження виклику. Це стосується міста Чернігова та міст обласного підпорядкування Ніжина й Прилук. Перевіряючі з Міністерства, які працювали в області, о 20:15 дали ввідну про бійку в районі готелю "Придеснянський". Наряд патрульної служби прибув на вказане місце через 3,5 хвилини. А підкріплення - ще через 7 хвилин. Тобто відмінно. Адже, за словами генерала, на сьогоднішній день в місті щодоби працює 8-10 автопатрулів. Для додатково придбані кілька автомашин. Але повторна ввідна, дана перевіряючими в період з 8 до 10 годин ранку, виявила провал. Слідчо-оперативна група ЧМВ з вини оперуповноваженого ВКР, приїхала на місце умовного злочину, аж… через 40 хвилин. З цього приводу догани отримали начальники чергових частин міської та обласної міліції, а також вказаний співробітник карного розшуку.

 

Інший факт: старший прапорщик Прилуцького МРВ в ніч з 9 на 10 травня в смт.Ладан скоїв ДТП та з місця пригоди зник. З’явився лише через добу. Начальник поставив завдання відділу роботи з персоналом УМВС про відкликання винуватця з відпустки, в якій той перебуває на даний час, і притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

 

Дісталося "на горіхи" і керівництву "Навчального центру по підготовці працівників ОВС". За неналежну організацію навчального процесу порушено питання про звільнення його з займаної посади, а його заступнику та старшині курсу оголошено догани.

 

Наступний негатив. 11 травня за матеріалами, зібраними співробітниками відділу внутрішньої безпеки УМВС спільно з співробітниками СБУ та прокуратури області порушена кримінальна справа відносно начальника та оперуповноваженого відділення карного розшуку Чернігівського райвідділу по звинуваченню їх в укритті злочину (зокрема грабежу) та отриманні хабара від обвинувачуваного.

 

Перевірка дільничних інспекторів міліції області показала деякі недоліки і в цій сфері. 33 дільничних - покарані в дисциплінарному порядку. По 9 з них прийнято рішення про направлення їх на кадрову комісію щодо доцільності подальшого їх перебування в ОВС. Покарані також і 7 заступників начальників райвідділів по громадській безпеці, які безпосередньо є кураторами цієї служби. Це стосується тих територіальних підрозділів, де показники виявилися найгіршими.

 

За невиконання вказівки начальника УМВС щодо обов’язковості виїзду на місце пригоди заступників начальника ВДАІ. Притягнуто до суворої дисциплінарної відповідальності.

 

За прорахунки в управлінській діяльності та особисту недисциплінованість, вирішується питання про звільнення з посади начальника науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, а також начальника вибухо-технічної служби НДЕКЦ та жінки-експерта з цього ж підрозділу.

 

За неналежну організацію роботи вирішується питання про звільнення з займаної посади одного з заступників начальника відділу адміністративної служби УМВС.

 

Саме на такій мінорній ноті і завершилась ця позапланова розширена журналістами оперативна нарада.

 

ЦГЗ УМВС України в Чернігівській області

 

Останні новини

В Чернігові обговорили актуальні проблеми запобігання та протидії гендерно-зумовленому насильству 23:23

На сьогодні, ситуація із запобіганням та протидією проявам гендерно-зумовленого насильства в Чернігівській області є досить ускладнена. Важливою складовою є взаємодія між різними відповідальними суб'єктами. Адже саме комунікація забезпечує ефективне реагування на кожен факт домашнього насильства.

Захист та підтримка постраждалих від гендерно-зумовленого насильства в умовах війни 19:46

Незважаючи на війну та міграційну кризу, рівень домашнього і гендерно-зумовленого насильства в Україні та на Чернігівщині зростає. Мешканці сільських, віддалених та прикордонних громад перебувають у соціально-економічній та інформаційній ізоляції та є особливо вразливими до проявів домашнього насильства.